Info & Contact

Christophe Thole (1955)

Opgegroeid in het analoge tijdperk met eigen doka ligt mijn digitale belangstelling via natuur en architectuur nu al langere tijd bij de mens.


Omdat ik niet geloof in de Social Happiness, probeer ik contact te maken met de persoon àchter zijn of haar dagelijks masker. Wat beweegt deze mens, wat is het verhaal, hoe staat hij/zij in het leven? Vragen die zelden leiden tot de obligate glimlach, die ik te vaak zie.


De aldus ontstane beelden roepen vragen op, ontroeren en zijn soms ook confronterend, niet in de laatste plaats voor het model zelf. Als de toeschouwer wordt geraakt door wat hij ziet, ben ik geslaagd in mijn opzet. 

CT Fotografie

Mijn kennis en ervaring heb ik verstevigd door het volgen van de opleiding tot Fotografisch Specialist (Fotogram) en een Masterclass van Govert de Roos.


Ik heb verschillende exposities op mijn naam staan, zowel solo als in combinatie met andere kunstenaars.

In 2011 heb ik een indringend fotografisch document gepubliceerd over Het Gasthuis (Gorinchem), een huis voor dementerenden.

Daarna volgden o.a. de series 'True Feelings' (2013), 'Lost' (2014), 'Girl in White' (2015) en 'No Make-up'.


Op dit moment richt ik mij op het fotograferen van mensen in het straatbeeld. Als je het aandurft, daag ik je uit mee te doen, aanmelden kan hier.


Ik geef ook cursussen en workshops, zowel individueel als voor groepen. Jaarlijks organiseer ik fotoreizen naar Frankrijk.

Workshops


Ik geef vele verschillende workshops, zowel voor groepen als individueel. Onderwerpen als belichting, compositie, handmatig instellen, witbalans en cropfactor komen uitgebreid aan de orde.


Je kan je ook gedurende een bepaalde periode door  mij laten begeleiden als mentor. We stellen dan samen een doel en bespreken periodiek de gemaakte opdrachten op de weg er naartoe. Jij bepaalt hierbij de frequentie, de duur en de onderwerpen die voor jou van belang zijn.


Aankomende modellen kunnen hun portfolio uitbreiden om daarmee hun carrière als fotomodel een boost te geven. Ik reken hiervoor slechts een basistarief.


Kosten


Fotoreis Frankrijk

Een week, geheel verzorgd, excl de reis: € 895,-

Persooniijke uitgaven voor eigen rekening.

Denk aan een goede annuleringsverzekering.


Mentoring

Periodieke begeleiding bij opdrachten : € 50,- per keer van ca. 1,5 uur, met een minimum van 4 keer. Een tweede persoon kost € 25,- per keer extra. De intake is gratis.


Workshops

Tarieven worden in overleg vastgesteld.


Portret- en modelfotografie

Een portret in opdracht kost € 50,- excl. pp en lijst.

Voor portfolio uitbreiding t.b.v. gevorderde modellen reken ik € 50,- per uur, incl. door mij te kiezen high-res bestanden, minimaal 5 stuks/uur.


Beginnende modellen betalen slechts € 20,- per uur.

Als ik de foto's mag publiceren op mijn site, vervallen deze kosten.

Contact


Ik kom graag in contact met mensen, die eens een ànder beeld van zichzelf willen laten zien. Wat beweegt je, waar zit je mee, waar word je echt blij van, wie ben je? Durf je masker even af te zetten en je open te stellen voor wie je óók bent.


Voor vragen en opmerkingen sta ik altijd open, ook feedback is van harte welkom.

Aarzel niet me te mailen, te bellen of een SMS te sturen.

Op mail en SMS reageer ik doorgaans binnen 48 uur.